Dragi anđelčići

Naša djeca, 2010. god., 13 str., tvrdi uvez.

Ovu prekrasnu slikovnicu kupila nam je baka prošli tjedan. Zapravo je Sveti Nikola zabunom ostavio kod bake u prozoru … kao i svake godine. E Nikola, Nikola… Uglavnom, djeca su bila jako zadovoljna ovom slikovnicom. Zapravo su dobili svaki po jednu i dugo su raspravljali koju je Sveti Nikola namijenio kojem djetetu no na kraju je pao dogovor da slikovnice budu zajedničke. Čim im je baka prvi put pročitala komentirali su da je to zapravo molitva anđelima. I ova slikovnica to uistinu i jest.

Čini mi se dobro prilagođena djeci i da nismo dobili ove slikovnice od bake vjerojatno bi ih ja kupila kad bi ih vidjela u knjižari. Čine mi se kao idealan poklon za Božić. Zapravo bi trebali malo stati na loptu i razmisliti da li su pod borom potrebne sve silne igračke od plastike kojih se djeca ionako brzo zasite. Zapravo bi po mom mišljenju trebalo kupiti djeci neku sitnicu koja će ih cijele godine podsjećati što se zapravo dogodilo na Božić i zašto je upravo Božić najtopliji i najljepši blagdan.

Ova jednostavna pjesmica sigurno će se svidjeti svakom djetetu. Pokazat će im da i molitve mogu biti vesele i zabavne. U tome će im pomoći i prekrasne ilustracije koje prate stihove.

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 25,65 kn.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.