Djed Mraz i radosno iščekivanje Božića

Naša djeca d.o.o., Zagreb 2010.; tvrdi uvez,                                                          poklon glazbeni CD s božićnim pjesmama

Kao i mnoge božićne slikovnice tako i ova započinje s pričom o sjevernom polu i djedu Mrazu. Badnjak je i Djed Mraz ima posla preko glave. Toliko darova i toliko dobre dječice koja jedva čekaju božićno jutro kako bi vidjeli što ih sve čeka ispod bora. Iako je Djed Mraz najzaposleniji čovjek na svijetu na badnju večer, u njegovoj kući vlada smirenost i dobro raspoloženje. Tomu pridonosi i baka Mraz koja obavlja velik dio priprema oko božićnih darova.

Umoran od svih tih silnih priprema Djedica je odlučio samo malo odmoriti svoje oči i zaspao. Da nije bilo Bake Mraz koja ga je probudila tko zna da li bi svi darovi stigli na vrijeme.  Saonice su natovarene do vrha i avantura može početi. Djedica je sretan jer radi ono što najviše voli – dariva djecu. Svako dijete dobilo je svoj dar i Djed Mraz se zadovoljan vraća svojoj kući. Tek tamo ga čeka iznenađenje.  Na dar je dobio budilicu da slučajno ne prespava slijedeći Božić.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.