Djed mraz – Raymond Briggs

Stvarnost, 1975. god., tvrdi uvez.

Slikovnica u obliku stripa koja djecu upoznaje sa „likom i djelom“ Djeda Mraza. Slikovnica je pisana malo sarkastično, tako da je možda više za stariju djecu (8 i više godina) ili nemojte pročitati mlađem djetetu „baš sve“. Djed Mraz je prikazan kao mrzovoljni djedica koji baš i ne voli svoj posao ali zato uživa kad mu u kućama ostave neko piće (posebice alkoholno), a voli i dobru cigaru.

Probajte malo pretražiti stare tavane jer vjerujem da je dosta djece te generacije imalo ovu slikovnicu. Kvaliteta je osrednja iako mogu reći da je djeca jako vole.

Ovu slikovnicu sam nasljedila od svog starijeg bratića i pošto nisam imala baš veliki broj slikovnica, ova je definitivno obilježila veliki dio moga djetinjstva i ostala mi u prekrasnom sjećanju. Često sam je uzimala u ruke i odlazila na stepenice koje vode prema tavanskom stanu da si je sama pročitam. Primijetila sam kod Ivone da je ovo jedna od rijetkih slikovnica koju si želi sama čitati. Ovoj slikovnici tekst uopće nije potreban. Slike govore same za sebe. Sve u svemu – zanimljiva slikovnica.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.