Disney´s Heraklo – Hvala nebesima na Pegazu

Egmont, tvrdi uvez, tvrde stranice, slikovnica s gumenom igračkicom.

Ovu slikovnicu smo također prošli tjedan posudili u Gradskoj knjižnici u Čakovcu. Klinci su je odmah zgrabili jer je na sredini slikovnice mali gumeni konjić po imenu Pegaz koji zapišti svaki put kad ga stisnete. Glavni lik je mali Heraklo, zaigrana beba koja sa svojim roditeljima živi na Olimpu, planini Bogova. Njegova majka je, pogađate, Hera, a otac Zeus. Mali Heraklo svojim nestašlucima često upada u opasne situacije pa mu tata Zeus poklonio malog konjića Pegaza koji bi ga trebao paziti. Svaki put kad Heraklo upada u opasne situacije, Pegaz hrzanjem doziva njegove roditelje.

Djeca trebaju svaki put kad čuju riječ: hrzanje, hrzati stisnuti malog konjića kako bi njegovo dozivanje čuli Hera i Zeus.

Slikovnica je prilagođena maloj djeci, iako je i moja petogodišnjakinja bila prezadovoljna stiskanjem malog konjića Pegaza. Slikovnica uglavnom, služi više za zabavu, a manje za učenje. Ilustracije su šarene, tekstom baš i nisam oduševljena. Ja definitivno ne bih kupila ovu slikovnicu svojoj djeci, ali zato knjižnice i posudba slikovnica dobro dođu.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , , . Označi link.