Dinosauri – 3D slikovnica

Grafički zavod Hrvatske, 2008. god., izlazilo uz Večernji list, meki uvez.

Autor: Heather Amery

Ovu 3D slikovnicu dobili smo na poklon od tete. Znam da je izlazila uz Večernji list, ali ne znam da li se plaćala i koliko. Kad smo je dobili klinci je nisu baš previše uzimali u ruke, ali danas je sve češće i češće listaju. Tekst je za njihovu dob dosta nerazumljiv i od cijelog odlomka razumiju tek nekoliko činjenica. No to im skoro pa uopće ne smeta. Ivona pita kad nešto ne razumije, a i kad objasnim teško da neke činjenice petogodišnjaci mogu shvatiti. No sigurno si ih u svojoj glavici posloži na samo njoj poznat način.

Vid pak samo klima. Kad ga pitam da li je razumio što sam pročitala samo klima glavom i smije se. Njemu su ionako najljepši dinosauri koji su letjeli pa od svih samo njih traži u slikovnici. Kad smo bili na izložbi pokretnih dinosaura u Varaždinu cijelo vrijeme se nije micao od najmanjeg od njih. Ali upravo taj ga se najviše dojmio jer taj je jedini mogao letjeti.

Ova slikovnica bi mogla biti pravo blago ako imate znatiželjne osnovnoškolce. Još ako su ljubitelji dinosaura ova će slikovnica biti pun pogodak. Uz nju smo dobili i naočale za 3d ilustracije, ali rijetko ih koristimo.

Činjenica ima zaista puno i vjerujem kako i odrasli mogu iz ove slikovnice dosta toga naučiti. Tako ćete ovdje pronaći informacije o tome kada su živjeli dinosauri, što su jeli, koje vrste dinosaura su živjele u moru, a koje na kopnu i razne druge zanimljive činjenice.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.