Crvenkapica

Prepričala: Andrea Petrlik Huseinović

Kašmir Promet, 2008. god., tvrdi uvez, cijena: 89,00 kn.

Postoji mnogo verzija Crvenkapice i često se roditelji pitaju koju odabrati za svoje dijete. Nije ni čudo jer ovo je jedna od najljepših bajki svih vremena i poznata je diljem svijeta. Svi bi mi željeli da naše dijete dobije pravu sliku svega onoga što se događalo u šumici i u bakinoj kućici. Najlakše bi bilo kad bi netko rekao: Evo, ova Crvenkapica je najbolja, a ova najlošija. No nitko vam to, sasvim sigurno, neće reći. Na vama je da procijenite i razmislite što bi bilo najbolje za vaše dijete jer na kraju krajeva, djeca su različita. Vjerojatno će se tokom godina mijenjati i njihov interes za razne slikovnice pa tako i razne verzije poznatih priča i bajki.

Po meni je ovo Crvenkapica za djecu stariju od 4 godine. Idealna bi bila, po meni za petogodišnjake i šestogodišnjake. Tekst prati dobro poznatu priču, ali si je autorica dala oduška i promijenila neke sitne detalje. Ti detalji daju pravi šarm i dozu humora ovoj slikovnici koju će predškolci sigurno već moći razumjeti i onako se, od srca nasmijati. Zato slobodno posudite ovu slikovnicu svojim mališanima i upoznajte ih s jednom sasvim običnom, ali ipak možda samo malo neobičnom Crvenkapicom.

Želite li pak provjeriti još neke verzije Crvenakpice, pročitajte članak mame Jelene.Objavljeno u rubrici Čitaonica, lektira | Tag članka: , , . Označi link.