Chuggington – Borna, koči!

Egmont, 2010. god., 32 str., tvrdi uvez.

Ova slikovnica će svojim šarenilom brzo privući radoznale dječje poglede. Tako je privukla i pogled mog trogodišnjaka koji svakog vikenda gleda crtić pod nazivom Chuggington. Glavni likovi ovog crtića (a tako i slikovnice) su šareni, simpatični vlakovi. Meni se crtić više svidio od slikovnice, a mislim da je isti slučaj bio s mojom djecom. Nismo je čitali baš previše otkako smo je posudili u gradskoj knjižnici pa  samo mogu reći kako je ponekad puno bolje posuditi neke slikovnice u knjižnici pa onda vidjeti da li će se svidjeti vašoj djeci. Inače biste mogli potrošiti mnogo novaca na slikovnice koje će stajati na polici dječje sobe i sakupljati prašinu.

U ovoj priči Borna i Vili jedva čekaju da bi krenuli u obavljanje novog zadatka. Potrebno je prevesti težak teret iz kamenoloma. Učitelj Darko je pripremio teretne vagone za Bornu i Vilija i pokazao im što moraju učiniti kad prevoze težak teret. Učitelj Danko ih je upozorio kako je s teretom najteže ići nizbrdo. Vili je učitelja pažljivo slušao, ali Borna je već pojurio u akciju. To će mu se uskoro obiti u glavu, a njegov prijatelj Vili će morati pronaći način kako bi spasio svog prijatelja.

Ilustracije su lijepe i šarene, ali ne mogu se oteti dojmu da je tekst mogao biti i malo duži te kvalitetniji. Moj prijedlog je da svakako prije kupnje potražite slikovnicu u gradskoj knjižnici pa da na taj način vidite da li će se uistinu svidjeti vašoj djeci. Cijena koju sam pronašla na Internetu je 59,00 kuna.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.