Božićni dar – Mato Lovrak

Mozaik knjiga, 2009. god., tvrdi uvez, 34 str.

Ova prekrasna slikovnica prikazat će vam Božić kakav je nekad bio. Da bi zaista shvatili o čemu pričam morate pročitati ovu slikovnicu. Vjerujte mi na riječ kad kažem da će ova slikovnica unijeti toplinu u dječja, ali i u vaša srca. Nekima će pak (kao i meni) donijeti i koju suzicu u oko.

Glavni lik je djevojčica Đurđica. Đurđici su tri godine i to baš negdje oko Božića. No Đurđica svima govori da ima devet godina. Devet ima i ruku i nogu. Baš voli broj devet. U igri uvijek ima devetoro djece, a ta su djeca zapravo cjepanice koje sluškinja svako malo dođe i baci u peć. Zbog toga je mala mamica drvenih bebica jako žalosna. Jer najveće joj je veselje brinuti se o svojih devetoro djevojčica koje sve redom imaju prekrasna imena.

Za ovaj Božić mama i tata odlučuju Đurđici u Zagrebu kupiti lutku pod bor. Kako li će malena i skromna djevojčica reagirati na ovaj prekrasan poklon saznajte u slikovnici.

Slikovnica je neobična i prekrasna. Po meni može poslužiti kao prekrasan dar za Božić, a možete je pak i posuditi u obližnjoj knjižnici. Ovo je prava božićna slikovnica u punom smislu te riječi i nemojte je propustiti pročitati svojim mališanima. Cijena koju sam pronašla na Internetu je 56,05 kn.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , . Označi link.