Božićna tišina

Školska knjiga, 2003. god.,  34 str., tvrdi uvez.

Napisala: Višnja Anić

Ilustrirala: Vanda Čižmek

Dado je dječak od 5 godina, a već je pravi ratnik. U svojoj sobi se bori po cijele dane i time izluđuje svoju sestru Luciju i svoje roditelje. No tko bi mogli biti njegovi neprijatelji? Pogodili ste! Jastuci, cipele, limenke ili pak netko nevidljiv. A čime ih udara? Najbolje kuhačom! Njegova sestra Lucija je upisala tečaj plesa pa se sad i iz njezine sobe po cijele dane ori glasna glazba.

Mama i tata pokušavaju tome stati na kraj, ali nikako ne uspijevaju. No jednog zimskog poslijepodneva kreću u nabavku božićnog drvca. U daljini ugledaju crkveni toranj pa odlučuju posjetiti crkvu ne bi li malo pogledali jaslice. Da li će njihovi roditelji i tamo slušati buku, buku i samo buku ili će tamo zavladati prava božićna tišina saznajte u slikovnici.

Mojim klincima se slikovnica jako svidjela. Vid od početka nije uspio izdržati cijelo čitanje no nakon dan – dva ju je saslušao cijelu. Moram napomenuti kako se ova slikovnica nije svidjela samo meni jer je maleni Dado mojoj Ivoni na dan – dva postao pravi uzor. Tako je počela uzimati iz kuhinje moje kuhače i boriti se sa zamišljenim neprijateljima. Zamislila si je da je to sigurno nešto super kad se Dadini opisi borbe nalaze na tolikom broju stranica. Eto, svaka čast autoricama, ali meni se zbog ovoga ova slikovnica možda svidjela manje nego što bi trebala…

Ako tražite božićne slikovnice, a mislite da bi se upravo ova božićna slikovnica mogla svidjeti vašoj djeci, potražite je u obližnjoj knjižnici.

Ako se odlučite na kupnju, cijena je 49,00 kn.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , . Označi link.