Božić dolazi

24 najljepše priče

Egmont, 2011. g., 69 str., tvrdi uvez.

S likovima iz omiljenih crtanih filmova Disney Pixar.

Ova slikovnica sadrži 24 priče i prati vas i vaše dijete kroz radosno iščekivanje Božića. Uvjerena sam ako je počnete čitati na vrijeme, vaši mališani sigurno neće izostaviti niti jedan dan sve do Božića. Možda ponekad nama roditeljima i treba nešto što će nas podsjetiti koliko je ustvari važno čitati djeci. Čitanjem produbljujemo svoj odnos s djecom, njegujemo zajedničko provedene trenutke i upoznajemo vlastitu djecu. Obratite pozornost na ono što zanima vašu djecu u raznim pričama koje im čitate, za što su jako zainteresirani, što ih muči, čega se boje… Na taj ćete način saznati mnoge stvari o kojima vam djeca otvoreno neće govoriti.

Svaka priča traje točno toliko koliko i koncentracija djeteta pred odlazak na spavanje pa je idealna kao priča za laku noć. Uspomene na ove Adventske priče sigurno će se usaditi u sjećanje vaše djece kad budu i sama odrasli ljudi. Nadamo se da će osjetiti toplinu pri srcu svaki put kad se sjete kako su u vašem toplom zagrljaju čitala priče o svojim omiljenim junacima.

Mi smo se s 2 – 3 priče već susreli u slikovnici Petominutne priče princeza no nisu nam zato bile manje zanimljive. Kroz svoje će vas pustolovine voditi glavom i bradom Pepeljuga, Aladin i Jasmina, Medo Pooh i društvo iz Stojutarske šume, Bambi, Zvijer, Ljepotica, Miki Maus, Pinokio, Robin Hood, Šlep i Munjeviti Jurić te mnogi drugi. Priče su zabavne i poučne. Vjerojatno će se neke vama i vašim mališanima više svidjeti, a neke pak manje, ali to je sasvim normalno jer ukusi su različiti. Ta činjenica ne umanjuje ljepotu ove lijepe i dobro osmišljene slikovnice. Cijena iste ovog je Božića bila 39,90 što je dosta prihvatljivo u odnosu na cijene nekih drugih slikovnica.

Objavljeno u rubrici bajke, Čitaonica | Tag članka: , . Označi link.