Bonton za princeze – pravila lijepog ponašanja

Egmont, 2010. God., tvrdi uvez, 64 str.

Kad sam prošli tjedan došla u gradsku knjižnicu i među novim slikovnicama spazila ovaj bonton za princeze, znala sam da će moji klinci bili oduševljeni.

Kad sam došla kući sa slikovnicom veselju nije bilo kraja. Ivona obožava Disney princeze, a u posljednje vrijeme se uvelike zanima i za pravila lijepog ponašanja. Čak nas sve za stolom upozorava da ne smijemo srkati, držati laktove na stolu itd. Vid također voli princeze. Pa zašto i ne bi? Kako je Ivona naša mala princeza, tako je i on naš mali princ.

Ova prekrasna slikovnica kroz pet priča upoznaje vaše mališane sa pravilima lijepog ponašanja. Čim su je vidjeli, sve druge slikovnice su pale u drugi plan, a ova se čitala i čitala…

Pa da vam ukratko ispričamo zašto je tako posebna:

  1. U prvog priči Snjeguljica je priredila večeru iznenađenja za malene patuljke. No zaboravljivi patuljci došli su za stol prljavih ruku. Snjeguljica je iskoristila priliku i poučila ih pravilima lijepog ponašanja za stolom.
  2. U drugoj priči Drizela i Anastazija na nimalo lijep način razgovaraju o tome kako je princ ipak odabrao Pepeljugu za ženu. Sve to slušaju i sakriveni Pepeljugini prijatelji, maleni miševi. Njima je u potpunosti jasno zašto je odabranica prinčeva srca upravo Pepeljuga.
  3. U trećoj priči Gaston se opet odlučio svidjeti Ljepotici. Saznajte zašto njegove hvalisave priče nisu nikome zanimljive.
  4. U četvrtoj vas priči čekaju Trnoružica i njene tetke, tri dobre vile. Naučit će vas kada se ne smije, a kada se pak treba upasti nekome u riječ.
  5. U petoj priči uz pomoć sirene Ariele naučite kako se treba iskreno ispričati nekome kad znamo da smo pogriješili.
  6. U šestoj priči saznajte kako zahvaliti svojim domaćinima na gostoprimstvu. Najbolji način je napisati pismo zahvale. Jasmina i Aladin pokazat će vam kako se piše jedno takvo pismo.

Slikovnicu smo posudili pred 5 dana, a već smo je pročitali bar desetak puta. Stvarno je odlična. Ako se ipak ne odlučite na kupnju iste u ovim recesijskim vremenima, svakako je pokušajte pronaći  u knjižnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.