Bobov bijeli Božić

Egmont, 2006. god., 24 str., tvrdi uvez.

Ako je vrijedni graditelj Bob omiljeni lik iz vašeg djeteta onda svakako morate pročitati svojem djetetu kako družina iz Bobića proslavlja Božić. Vjerujem da će i veliki, a i mali ljubitelji (a i ljubiteljice) graditelja Boba i njegovih prijatelja biti zadovoljni. Radnja slikovnice smještena je u najljepšu noć u godini, Badnju noć. Na Badnju večer društvo iz Bobića počinje s kićenjem božićnog drvca. Bob donosi sve božićne ukrase, a prilikom kićenja bora društvo primjećuje da počinje i sniježiti. Uskoro snijega ima toliko da se može napraviti i snjegović. Družina iz Bobića je oduševljena što će dočekati bijeli Božić no usred igre i veselja Wendy utrči u dvorište i govori Bobu da gospodin Krastavac treba njegovu pomoć jer je zaglavio negdje u snijegu.

Nakon što Bob kreće u spašavanje gospodina Krastavca, Wendy pronalazi ispod jelke Bobov mobitel. Miješalica odlazi odnijeti Bobu njegov mobitel. U međuvremenu se Krumpirko kliže niz snježnu padinu. Veseli se zimskim radostima sve dok se ne sudari sa zaleđenom gomilom snijega. „Upomoć! To je snježno čudovište!“

Posudite ovu slikovnicu u obližnjoj knjižnici i saznajte tko je zapravo to misteriozno snježno čudovište koje je toliko uplašilo Krumpirka.

Tražite li još uvijek božićne slikovnice kako bi bar još malo zadržali onaj prekrasan božićni ugođaj u vašem domu, evo jedne. Nije klasična slikovnica o Djedu Mrazu nego sasvim obična slikovnica o graditelju Bobu i načinu na koji on i njegovo društvo provode Božić. Cijena za ovu slikovnicu (bar ona koju sam uspjela pronaći na Internetu) je 59,00 kuna. No uvijek je možete potražiti u obližnjoj knjižnici i tako uštedjeti novac, a opet razveseliti svoje najmlađe.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.