Bob Graditelj – Girica i ribica

Egmont, 2009. god., 16 str., meki uvez.

Graditelj Bob odluči očistiti akvarij svojoj zlatnoj ribici. Nakon mnogo uzaludnih pokušaja shvaća da to baš i nije lak posao. Ribica se cijelo vrijeme migolji i ne želi da je Bob izvadi iz akvarija uz pomoć mrežice. Dolazi Wendy, a Bob upravo u tom trenutku shvaća koliko je sati i da je već trebao biti na poslu. Wendy mu govori neka slobodno ode raditi svoje poslove, a ona će očistiti akvarij. Wendy uspijeva izvaditi ribicu i stavlja je u kantu. Njihova mačka Girica cijelo vrijeme vreba ne bi li se domogla ukusne ribice.

Bob i društvo kreću na posao no Bob uskoro shvaća da je zaboravio cement. Smetlarko odlazi po cement no prebrzo ulazi u dvorište i izbjegavajući Pticu udari u drvarnicu. Jedna daska se slomi, a Smetlarko nagovara Wendy neka ništa ne kaže Bobu. Ona pristaje i zajedno kreću u popravak drvarnice. Hoće li uspjeti popraviti drvarnicu prije Bobovog dolaska i hoće li se Girica ipak domoći slasnog zalogaja, saznajte u ovoj slikovnici.

Ovu slikovnicu je Vid dobio kao rođendanski poklon od svog prijatelja Dantea. Bio je jako zadovoljan jer voli slikovnice o graditelju Bobu i često ih posuđujemo u knjižnici. Ovog puta je dobio samo svoje slikovnice koje neće trebati vratiti u knjižnicu. Često ih donosi na čitanje ili si ih sam lista. No ako ste već probali svoje dijete upoznati sa slikovnicama o Graditelju Bobu i nisu im se svidjele, vjerujem kako onda niti ova neće biti izuzetak. Stil pisanja je naime u svima sličan iako su priče, naravno različite.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.