Barbie Fairytopia – Čarolija duge

Egmont, 2009. god., tvrdi uvez, 25 str., izlazilo uz 24 sata, cijena: 39,90 kn.

Ova slikovnica je jedna od klasičnih Barbie slikovnica. Kad je moja sestra pitala ove godine Ivonu što želi za rođendan, ova je poželjela Barbie slikovnicu. Iako je slikovnica lijepa mislim da je namijenjena malo starijim princezama, onima starijima od 6 – 7 godina. Ivona puno toga što pročitamo ne shvaća, ali ipak je voli čitati isto kao i Vid.

Iza duge se prostire čudesna zemlja Fairytopia, a tamo vile žive u sreći i miru. Elina postaje jedna od učenica odabranih za čaroban Proljetni let. No nenadano se pojavljuje zla vila Laverna koja će vilama poremetiti sve planove.

Elina i njeni novi prijatelji morati će udružiti snage ne bi li nadjačali snažne, ali zle Lavernine moći. Radnja je dosta komplicirana, ali to je slučaj sa skoro svim Barbie slikovnicama. Zato i smatram da su namijenjene starijoj djeci. Mislim da moj Vid ne razumije gotovo ništa kod čitanja. No vjerojatno to doživljava na neki svoj način.

Meni ove Barbie slikovnice ni crtići nisu uopće omiljeni, ali Ivona ih voli. No da sam kojim slučajem još dijete, vjerojatno bi ih obožavala. Djeca razmišljaju na drugačiji način od odraslih. Mi bi radije da čitaju neke slikovnice koje se nama više sviđaju po svom sadržaju i ilustracijama, ali ne treba djeci nametati svoje želje. Treba ih pustiti da bezbrižno uživaju u svom djetinjstvu, nuditi im stvari za koje mislimo da bi bile dobre za njih, ali zabranjivati samo ono za što mislimo da je opasno za njihovo sretno i mirno odrastanje. Po mom mišljenju, iz skoro svake slikovnice se može nešto naučiti. Zato priuštite svojim princezama koju Barbie slikovnicu. Ako se pak u ova krizna vremena ne odlučite na kupnju, potražite ih u obližnjoj knjižnici.

Objavljeno u rubrici bajke, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , , , , , . Označi link.