Bambi

Egmont, 2005. god., tvrdi uvez, 64 str., izlazilo uz Večernji list.

Slikovnica koju definitivno vrijedi imati kod kuće. Disneyeve ilustracije Bambija i ostalih šumskih životinja su, po meni, savršene. Teško da ćete se nakon Disneyeve ilustracije poznatog laneta ikada  više zadovoljiti drugim ilustracijama s kojima ćete se susresti. Nakon Disneyevog Bambija, ostali izgledaju kao loša kopija.

Priča o malom lanetu je, nadam se, svima dobro poznata. Priča prati malog kraljevića Bambija kroz njegov život i to počinje od samog početka. Rođenje malog Bambija izaziva zanimanje svih stanovnika šume tako da je Bambi od početka okružen raznim šumskim životinjama.

Ipak, najviše od svih druži se sa svojim prijateljem Lupkom. Mali zečić Lupko s velikim zadovoljstvom upoznaje Bambija sa drugim šumskim životinjama i poučava ga životu u šumi. No ubrzo Bambi upoznaje i druge mlade srne, a između njih i Falinu, svoju životnu družicu. Nažalost, još u cvijetu mladosti, mladi Bambi prerano ostaje bez majke koju ubijaju lovci. Brigu o njemu preuzima njegov otac, kralj šume…

Ovu slikovnicu nedavno sam vidjela na Internet portalu aukcije.hr gdje je možete ponekad pronaći da se prodaje sama, a ponekad u kompletu s ostalim slikovnicama iz iste zbirke. Ako se pak ne odlučite na kupnju, svakako u obližnjoj knjižnici potražite Bambija (moja preporuka je definitivno Bambi s potpisom Disney). Vaše će se dijete sigurno oduševiti pričom o najpoznatijem lanetu na svijetu.

Objavljeno u rubrici bajke, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.