Alisa u zemlji čudesa

Egmont d.o.o., Zagreb 2008. prema romanu koji je 1865. napisao vlč. Charles Lutwidge Dodgson pod pseudonimom Lewis Carroll i prema Disneyjevom crtanom filmu iz 1951.

Knjiga koju smo čitali za lektiru u osnovnoj školi, danas je dostupna priča maloj djeci kao privlačna, zanimljiva slikovnica s lijepim ilustracijama.

Ne znam zašto ju je Karla izabrala danas za priču prije spavanja, ali drago mi je da joj se sviđa. Što joj je najljepše, još nismo saznali jer svakim čitanjem uoči nešto novo i zanimljivo, ali vjerujem da joj se sviđa zabava kod ludog šeširdžije jer ju oduševljavaju rođendanske torte. Vjerojatno ni ne sluti da je cijela ta priča san koji je Alisa sanjala, ali nije važno.

Priča je to o djevojčici Alisi koja ima vrlo bujnu maštu i proživljava mnoge pustolovine u potrazi za bijelim zecom koji joj je zaokupio najviše pažnje. Činjenica da se može smanjiti i povećati kad god to poželi, vjerojatno je san mnoge djece i sigurno bi se htjeli naći na mjestu Alise. U svakom slučaju, slikovnica koju se isplati pročitati.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.