365 priča za laku noć

Egmont d.o.o., Zagreb, 2005.

„Osigurajte sebi i svom djetetu nezaboravnih pet minuta svake večeri“, misao je vodilja ove knjige. Sastoji se od 365 priča iz različitih Disney slikovnica: 101 dalmatiner, Život buba, U potrazi za Nemom, Miki Maus, Herkul, Snjeguljica i sedam patuljaka, Planet s blagom, Robin Hood, Mulan, Aladin, Mala sirena, Petar Pan, Božićna pustolovina, Priča o igračkama, Trnoružica, Alisa u zemlji čudesa, Kralj lavova, Dumbo, Pepeljuga, Knjiga o džungli, Dama i Skitnica, Mačke iz visokog društva, Careva nova ćud, Winnie Pooh, Bambi, Lisica i pas, Lilo i Stitch, Zvonar crkve Notre Dame, Pinokio, Oliver i kompanija, Čudovišta iz ormara, Ljepotica i zvijer, Spasioci, Pocahontas, Priča o igračkama 2, Dinosaur, Legenda o medvjedu, Atlantida-izgubljena planeta, Miš-veliki detektiv.

Mi smo je kupili Karli kad je imala dvije godine i to prvenstveno radi nas samih i nije ju prihvatila kao priču za laku noć do ove godine. Najzanimljivije joj je to što je uz svaki dan vezana jedna priča iz jedne slikovnice. Neke su priče odlične izvađene iz konteksta i daju neku zaokruženu cjelinu, ali većina nije. S obzirom da čitamo sve Disney slikovnice koje su izlazile uz Večernji list većina nam je priča poznata, ali neke ne znamo pa te nisu baš ni zanimljive. Karla sada ima 4 godine i taman smo na granici da nam je ponekad previše teksta, a što se tiče ilustracije uz svaku priču je jedna mala sličica u sredini stranice.

Iskreno, ova se knjiga u dućanu svidjela više meni nego Karli i da sad ponovno biram, vjerojatno je ne bih ni kupila jer je bila dosta skupa, čini mi se oko 200 kn.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , . Označi link.